torsdag 6 oktober 2016

Utmärkt dansk viral hit om pedofilimisstankar mot män i förskolan! Liten dansk språkövning i hur barn kan göra vuxna män så rädda


Igår (5/10-16) berättade danska Extra Bladet om en händelse som ledde till att en ung man som arbetar som medhjälpare till pedagogerna på en skola i Storköpenhamn fått en viral hit. Denne Rasmus F. Lind hade på sitt arbete mött en bekymrad kvinna, som sett en man sitta ensam ute i köket med ett barn i knät. Hon menade, säkert välmenande, att denne borde vara försiktig för det hela kunde se misstänkt ut.


Tidigare i år hade föräldrar klagat över att manliga pedagoger fick arbeta med deras barn. Detta plus kvinnans kommentar fick Lind att ilskna till över onödig paranoia och när han kom hem gjorde han en sång kallad Far og søn. Han har själv inga barn, utan texten beskriver en fiktiv relation mellan en pappa och dennes son, men är lika meningsfull för det. 

För en gångs skull är en viral hit med 312 000 visningar på Facebook meningsfull, så lyssna gärna på den inom kort fullt tänkbara konversationen mellan de båda och pojkens oförståen-de ”Men pappa, jag vill ju bara ha en kram”. Videon finns även på YouTube på
Du får på köpet en liten dansk språkövning i hur barn kan göra vuxna män så rädda. Behöva oroa sig för att man, när man utför sitt arbete väl, kanske till och med hamnar i fängelse…Inga kommentarer:

Skicka en kommentar