Om mig

Jag är numera huvudsakligen mormor. Därutöver pensionerad professor i filmvetenskap med inriktning mot barnkultur & medier och f.d. lektor i Medie- och kommunikationsvetenskap. Har dessutom varit adjungerad professor i mediepedagogik i tre år.

Jag har skrivit ett 15-tal böcker om framför allt barn & tv/film samt hundratalet tidskriftsartiklar om ”barn & medier” (för ett urval, se under Böcker och Artiklar). Alltsedan 1980 har jag varit (oftast refuserad) kulturdebattör och på 90-talet var jag t.ex. (ibland refuserad) barn-tv-krönikör i Dagens Nyheter.

Min sista bok handlar om sport på film, bland annat om barn som sportutövare i Fimpen, Mitt liv som hund, Hoppet och Bäst i Sverige!. Boken som utkom 2015 har titeln  ATT TRÄNA OCH TÄVLA ÄR KOMISKT. SPORT ENLIGT SVENSKA FIKTIONSFILMER 1930-2015 (350 sidor).

Utöver barnist är jag givetvis feminist och socialist. Människor som jag beundrar är exempelvis Greta Thunberg, Inga-Britt Ahlenius, Vivian Gussin Paley, John Wall, Dolly Parton och alla visselblåsare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar